Home / Vijesti / Uspješan završetak poslovne 2015. godine za domaću kompaniju Menprom – novi proizvodni pogon!

Uspješan završetak poslovne 2015. godine za domaću kompaniju Menprom – novi proizvodni pogon!

Nova proizvodna linija će direktno otvoriti i nova radna mjesta

Domaća mesna industrija Menprom privodi još jednu godinu uspješnog poslovanja sa pozitivnim poslovnim rezultatima i napretkom uz izgradnju novog proizvodnog pogona veličine 4000 m2, ukupne finansijske vrijednosti 6 miliona KM.

Širokoj paleti proizvoda vrhunske kvalitete, uskoro će se pridružiti makro i mikro konfekcija crvenog mesa, te pakovanje svježe oblikovanih proizvoda koje će potpisivati mladi tim stručnjaka i menadžment porodične kompanije Menprom.

19286309532

Završena je prva faza investiranja u novu liniju. Prilikom odabira dobavljača usluga ova kompanije je odabrala isključivo domaće dobavljače koji su ponudili kvalitetne usluge. Na taj način Menprom daje podršku i promoviše važnost kupovine / korištenja domaćih proizvoda i usluga, u cilju jačanja privrede BiH kao temelja zdravije i bolje budućnosti.

Nove proizvodne linije će direktno otvoriti mjesto za zapošljavanje 20. novih radnika u kompaniji Menprom, a indirektno se očekuje da će biti uposleno i do 2.000 radnika jer će nove proizvodne linije kao i planirani izvoz za Tursku pokrenuti kompletan proizvodni lanac, od proizvodnje stočne hrane do uzgoja i otkupa junadi.

Novi proizvodi iz mesne industrije Menprom na tržištu će se naći polovinom 2016. godine, prvenstveno na policama prodajnih mjesta na području Bosne i Hercegovine, a zatim i na izvoznom tržištu Republike Turske.

 

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji