Home / Vijesti / Uspješan završetak poslovne 2015. godine za domaću kompaniju Menprom – novi proizvodni pogon!

Uspješan završetak poslovne 2015. godine za domaću kompaniju Menprom – novi proizvodni pogon!

Nova proizvodna linija će direktno otvoriti i nova radna mjesta

Domaća mesna industrija Menprom privodi još jednu godinu uspješnog poslovanja sa pozitivnim poslovnim rezultatima i napretkom uz izgradnju novog proizvodnog pogona veličine 4000 m2, ukupne finansijske vrijednosti 6 miliona KM.

Širokoj paleti proizvoda vrhunske kvalitete, uskoro će se pridružiti makro i mikro konfekcija crvenog mesa, te pakovanje svježe oblikovanih proizvoda koje će potpisivati mladi tim stručnjaka i menadžment porodične kompanije Menprom.

19286309532

Završena je prva faza investiranja u novu liniju. Prilikom odabira dobavljača usluga ova kompanije je odabrala isključivo domaće dobavljače koji su ponudili kvalitetne usluge. Na taj način Menprom daje podršku i promoviše važnost kupovine / korištenja domaćih proizvoda i usluga, u cilju jačanja privrede BiH kao temelja zdravije i bolje budućnosti.

Nove proizvodne linije će direktno otvoriti mjesto za zapošljavanje 20. novih radnika u kompaniji Menprom, a indirektno se očekuje da će biti uposleno i do 2.000 radnika jer će nove proizvodne linije kao i planirani izvoz za Tursku pokrenuti kompletan proizvodni lanac, od proizvodnje stočne hrane do uzgoja i otkupa junadi.

Novi proizvodi iz mesne industrije Menprom na tržištu će se naći polovinom 2016. godine, prvenstveno na policama prodajnih mjesta na području Bosne i Hercegovine, a zatim i na izvoznom tržištu Republike Turske.

 

Pročitaj više

OTVOREN 48. MEĐUNARODNI SAJAM ,,DANI ŠLJIVE“ U GRADAČCU

Danas je u organizaciji Grada Gradačca zajedno sa suorganizatorom, firmom U.D.Boms-Expo iz Gračanice, otvoren 48. ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji