Home / Vijesti / Uz podršku Binga, dobri stari Arix Tenzo se vraća na police

Uz podršku Binga, dobri stari Arix Tenzo se vraća na police

Iz ljubavi prema domaćem- Bingov slogan koji je već svima dobro poznat jer za sebe veže pozitivne domaće priče.

dita-bingo-arix

Još jedna takva priča ponovo stiže iz tuzlanske Dite.

Danas je nakon 3 godine i 5 mjeseci u probni rad pušten pogon za proizvodnju praškastih deterdženata. Nakon velikog uspjeha deterdženta za suđe 3De-a, ekskluzivno na Bingove police dolazi Arix Tenzo od 3 kg pakovan u kartonskoj kutiji.

Rađen po tradicionalnoj  recepturi i u dobro poznatoj ambalaži s prepoznatljivim Ditinim logom, sigurno će naći svoje mjesto u svim našim domaćinstvima.

Predsjednik sindikata radnika Dite Dževad Mehmedović rekao je  da je borba za praškaste deterdžente trajala pet mjeseci od ponovnog ulaska u fabriku.
“Uspjeli smo svojim radom sanirati parovod, 70 posto sirovine su iz uvoza, Bingo je nabavio sirovine kao i za tečne proizvode. Čim završimo proizvodnju za Bingo, odmah nastavljamo proizvoditi za izvoz na Kosovo, jer su oni već naručili 25t . Očekujemo da će posao krenuti.”, kazao je Mehmedović.

Iz Binga ponovo stiže ruka pomoći.

” Naša podrška nije izostala ni ovoga puta. Finansirali smo 138 t sirovine za proizvodnju praškastog deterdženta koji svi već dugo očekuju.  Drago nam je da je Dita uspjela osposobiti ovaj pogon, a obzirom da je njihov proizvodni kapacitet između 30 i 40t dnevno, već u četvrtak kupci mogu očekivati prve  količine Arixa na našim policama na području Tuzle, a tokom vikenda i u svim ostalim poslovnicama.

Radujemo se što ćemo našim kupcima moći ponuditi kompletan Ditin asortiman. Sigurni smo da i njihova podrška neće izostati, te da će se Tenzo već ovog vikenda naći u domovima  naših kupaca. Obzirom da se deterdžent pravi po tradicionalnoj recepturi iz predratnog perioda, biti će veoma kvalitetan i odgovorit će potrebama najzahtjevnijih kupaca. Nadamo se da će i drugi trgovački lanci na isti način pružiti podršku Diti i da Bingo neće biti jedini lanac u kojem će se moći kupiti Arix Tenzo.” , rekla je Tatjana Paunoski , PR kompanije Bingo.

Medijima se obratio i Premijer Tuzlanskog kantona.

” Drago mi je vidjeti da fabrika deterdženata „Dita“ danas ponovno pokreće svoj program praškastih deterdženata i time za samo 9 mjeseci rada nakon pokretanja stečaja zaokružuje svoju paletu proizvoda.

Svojim tečnim deterdženatima Dita je potvrdila svoj kvalitet i, ubijeđen u kvalitet njihovih praškastih proizvoda, očekujem da će građani Tuzlanskog kanton i Bosne i Hercegovine prepoznati i izabrati „Arix“ sa polica u trgovinskim objektima. Raduje nas činjenica da smo i mi u Vladi Tuzlanskog kantona bili dio ove pozitivne priče. , rekao je Gutić.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle rekao je da su gradske službe i grad Tuzla pomogli u okviru svojih mogućnosti da se ova proizvodnja pokrene, ali da je tuzlanski Bingo taj koji je obezbijedio sirovinu. “Ovo je školski primjer da jaki pruži ruku slabijem , a u interesu svih nas. I ovo je još jedna pozitivna priča i apel na ekonomski patriotizam.” rekao je Gradonačelnik.

Šef Misije OSCE-a, Jonathan Moore iskazao je zadovoljstvo primjerom Dite .
“Međunarodna zajednica nema veze sa ovim radom, ovo je domaća inicijativa. Radujem se da vidim napredak u Diti nakon tri i po godine.Ovo je konkretna stvar”, kazao je Moore.

Prve količine Arixa Tenza će se naći na Bingovim policama već u četvrtak.  I ovaj put podrška kupaca je najvažnija.

dita3-696x522 dita2-696x928 dita1-696x928

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji