Home / Vijesti / Večernja rutina – preduslov za produktivan radni dan

Večernja rutina – preduslov za produktivan radni dan

Početak radnog dana zna biti veoma stresan i veoma često čini vam se da svugdje kasnite, čak i kada sa obavezama počnete ranije nego obično, uvijek vam fali još nekoliko minuta.

Tajna spokojnog jutra, bez stresa, krije se upravo u vašoj večernjoj rutini, koja će vam omogućiti da pred spavanje obavite veći dio jutarnjih obaveza, tako da dan možete započeti mirno uz šolju kafe.

Pokušajte da sedmodnevno praktikujete ove večernje rituale, kako bi vam prešli u naviku i primijetit ćete da vam svako jutro prolazi bez stresa i prerasta u uživanje.

#1 Presvucite se i očistite lice

Kada dođete kući sa posla, ma koliko umorni bili, prvo se presvucite kako bi vam bilo udobno da obavljate druge kućne aktivnosti. Uz to, dajte sve od sebe da odmah zatim skinete i šminku, kako bi vaša koža mogla da odmori. Na ovaj način čuvate njeno zdravlje i čistite je od nečistoća koje su se na njenoj površini nakupile tokom dana.

#2 Posvetite sa vašoj omiljenoj aktivnosti

Bilo da vas raduje gledanje omiljene serije ili druženje sa porodicom, provedite neko vrijeme po dolasku sa posla, upravo u svojoj omiljenoj aktivnosti kod kuće. Bitno je da vas male stvari usreće i da naučite da svakodnevno u njima uživate.

#3 Pripremite doručak za naredni dan

Nakon odmora i opuštanja, vrijeme je da započnete lagane pripreme za sledeće jutro. Za početak osmislite neki brzi i hranljivi doručak poput ovsene kaše ili smutija i pripremite ga za naredni dan.

#4 Pripremite odjevnu kombinaciju za sutra

Kako biste izbjegli jutarnju neodlučnost, pred spavanje odvojite odjevnu kombinaciju za naredni dan. To će vam uštedjeti prilično vremena, ali i živaca. Kada birate odjevnu kombinaciju, morate pogledati vremensku prognozu za naredan dan, kako biste znale čemu da se nadate ujutru, razmislite i o svim obavezama koje vas toga dana očekuju, pa s obzirom na to, odaberite svoj sutrašnji outifit.

#5 Prioremite svoje uređaje

Ako na posao nosite laptop, stavite ga na punjač. Isto uradite i sa mobilnim telefonom, kako biste osigurali da tokom radnog dana uvijek budete dostupni.

#6 Naspavajte se

Zdrav san utiče na odmor i regeneraciju našeg organizma. Obezbjeđuje nam potrebnu energiju i koncentraciju i oslobađa nas od stresa, zato je veoma bitno da spavate dovoljno i zdravo.

IZVOR: lepotaizdravlje.rs

The post Večernja rutina – preduslov za produktivan radni dan appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji