Home / Vijesti / Večernjakov pečat: Rusmir Hrvić – privrednik godine u BiH

Večernjakov pečat: Rusmir Hrvić – privrednik godine u BiH

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Gospodarstvenik/Privrednik godine. Hrviću je nagrada uručena na tradicionalnoj manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini koja se održava u Mostaru.

“Hvala svima koji su glasali za mene i AS Grupaciju. Velika je čast dobiti ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim uposlenicima i saradnicima AS Grupacije koji su jednako zaslužni za ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim kupcima koji kupuju naše proizvode i koji svo ovo vrijeme podržavaju domaće proizvode i domaće proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine”, kazao je Hrvić.

Dodao je kako svi zajedno možemo jačati konkurentnost bh. privrede kako bi kreirali bolji životni ambijent za sve građane.

“Trebamo svi zajedno podizati konkurentnost naše privrede i države a sve kako bi podigli životni standard građana BiH. Da građanima BiH ponudimo vjeru, nadu i primjere da ostanu ovdje raditi i živjeti. Nama je potrebna jaka privreda, jaka Bosna i Hercegovina i jaka regija. Trebamo ukidati granice i podjele unutar Bosne i Hercegovine i regije jer je to uslov za veće tržište i veće mogućnosti. Podjele trebaju biti prošlost, a Evropska unija budućnost”, kazao je Hrvić

Inače, ovo je sedamnaesta godina u kojoj ocjenjivački sud i čitatelji “Večernjeg lista” biraju osobu koja je obilježila proteklu godinu u BiH. Uz predloženih 150 kandidata iz svih segmenata društva, čitatelji su mogli i sami predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju ponijeti nagradu za osobu godine ali i u brojnim drugim kategorijama, kao što su ekonomija, sport, humanost…

Podsjetimo, AS Holding jedna je od najvećih bh. kompanija koja trenutno zapošljava oko 4.500 radnika.

Izvor: Biznis Info

The post Večernjakov pečat: Rusmir Hrvić – privrednik godine u BiH appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji