Home / Vijesti / Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

U naselju Sućeska kod Srebrenice u toku je izgradnja farme pilića, u vlasništvu Safeta Alića iz ovog mjesta, koji u ovaj projekat planira investirati oko dva miliona KM.

-Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika, ispričao je Alić, koji je vlasnik motela i restorana „Alić“ koji se nalazi u centru Srebrenice.

Gradilište buduće farme, čiji će kapacitet biti oko 100.000 pilića, posjetio je Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, koji je dao podršku investitoru Aliću. Ovaj Srebreničanin godinama živi u Švicarskoj, a u ovoj zemlji posjeduje i vlastitu firmu koja uspješno posluje.

-Investitoru Aliću čestitam na odluci da investira u svoj rodni kraj i zaposli svoje komšije. One koji mogu i trebaju pomoći realizaciju ovog projekta pozivam da pomognu, jer od uspjeha ove i drugih investicija zavisit će opstanak na ovim prostorima, rekao je Salkić.

fokus.ba

The post Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji