Home / Vijesti / Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

U naselju Sućeska kod Srebrenice u toku je izgradnja farme pilića, u vlasništvu Safeta Alića iz ovog mjesta, koji u ovaj projekat planira investirati oko dva miliona KM.

-Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika, ispričao je Alić, koji je vlasnik motela i restorana „Alić“ koji se nalazi u centru Srebrenice.

Gradilište buduće farme, čiji će kapacitet biti oko 100.000 pilića, posjetio je Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, koji je dao podršku investitoru Aliću. Ovaj Srebreničanin godinama živi u Švicarskoj, a u ovoj zemlji posjeduje i vlastitu firmu koja uspješno posluje.

-Investitoru Aliću čestitam na odluci da investira u svoj rodni kraj i zaposli svoje komšije. One koji mogu i trebaju pomoći realizaciju ovog projekta pozivam da pomognu, jer od uspjeha ove i drugih investicija zavisit će opstanak na ovim prostorima, rekao je Salkić.

fokus.ba

The post Veliko gradilište u Srebrenici: Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Sparkasse Bank dd BiH podržala šetnju za djecu sa Down sindromom u Sarajevu

 Sparkasse Bank dd BiH je donacijom podržala šetnju za djecu sa Down sindromom pod motom ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji