Home / Vijesti / (VIDEO) ĐEMILA TALIĆ GABRIEL, jedna od najuspješnijih Bosanki u svijetu: “Našim ženama je potrebno više snage i samopouzdanja”

(VIDEO) ĐEMILA TALIĆ GABRIEL, jedna od najuspješnijih Bosanki u svijetu: “Našim ženama je potrebno više snage i samopouzdanja”

Tokom održavanja Prvog međunarodnog festivala savremene žene 2018. u Tuzli, naša festivalska kamera je zabilježila niz intervjua sa nevjerovatnim damama iz regiona. Sa onima koje su poduzetnice, političarke, sa njima koje su u biznisu, u medijima, sa onima koje vladaju društvenim mrežama i svim ostalim sferama.

Jedna je od najuspješnijih Bosanki u svijetu, majka, supruga i pravi ambasador naše zemlje u svijetu. Iako ju je život davno odveo iz rodne grude, nastavila je ostvarivati svoje snove na drugoj strani zemaljske kugle. Njen konstantni vrijedni rad i zalaganje omogućili su joj da uspješno realizuje veliki broj humanitarnih projekata. Ova svestrana dama pored rukovođenja jednom od najvećih australijskih kompanija za nekretnine, uživa u umjetnosti, a producirala je jedan od filmova Jasmile Žbanić. U djetinjstvu je naučila da ni na koga ne gleda sa visine i da pomaže gdje god može, takar toplom rječju.

Pogledajte intervju:

Razgovarala: Belma Krajišnik, video i montaža: Ivan Arambašić

The post (VIDEO) ĐEMILA TALIĆ GABRIEL, jedna od najuspješnijih Bosanki u svijetu: “Našim ženama je potrebno više snage i samopouzdanja” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji