Warning: fopen(/tmp/custom-ZgqmGY.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-ZgqmGY.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
(VIDEO) NEVJEROVATNE, ENERGIČNE I VESELE DAME: PREKARDAŠIJAN i DIVA IS BACK imaju važnu poruku za SVE ŽENE! // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / (VIDEO) NEVJEROVATNE, ENERGIČNE I VESELE DAME: PREKARDAŠIJAN i DIVA IS BACK imaju važnu poruku za SVE ŽENE!

(VIDEO) NEVJEROVATNE, ENERGIČNE I VESELE DAME: PREKARDAŠIJAN i DIVA IS BACK imaju važnu poruku za SVE ŽENE!

Tokom održavanja Prvog međunarodnog festivala savremene žene 2018. u Tuzli, naša festivalska kamera je zabilježila niz intervjua sa nevjerovatnim damama iz regiona. Sa onima koje su poduzetnice, političarke, sa njima koje su u biznisu, u medijima, sa onima koje vladaju društvenim mrežama i svim ostalim sferama.

Vladati društvenim mrežama u današnje vrijeme i nije toliko lako. Milijarde ljudi, različite sfere interesovanja i, nazovimo je tako, velika konkurencija. No, Samira Poričanin-Petrešin i Erna Saljević, njih dvije su našle svoje puteve i hrabro i uspješno gaze njima. Svestrane su, vesele, nasmijane, inspirativne i definitivno – savremene.

ERNA SALJEVIĆ je vjerovatno najopuštenija žena s naših prostora, blogerica, motivator, pravi ambasador ove zemlje, srednje dijete, tetka i novinarka. Od malena je maštala da svira klavir i priča s ljudima, a njene želje su je kroz život odvele i dalje od onog o čemu je sanjala. Vesela, inspirativna, razdragana, vječno zaljubljena u fotografiju, ljude i pisanu riječ. Postala je još davno prepoznatljiva po tome što je bila najmlađa urednica dnevnika na Face TV-u, a okušala se i u vođenju autorskih emisija gdje se besprijekorno snalazila pred kamerama. Ona je pravi primjer žene koja se dočeka na noge kako god da ju baciš.

SAMIRA PORIČANIN PETREŠIN je prije tri decenije u spomenaru napisala da želi biti novinarka. Od tada je prošlo mnogo vremena, a ona sada zna da je novinarstvo njena neizmjerna ljubav za cijeli život. Promijenila je nekoliko redakcija, a njen prvi veliki izazov bio je rad na legendarnom radiju 202 na kojem je učila od najboljih. Uvijek ističe kako je jedini ispravan recept za uspješnu karijeru –  živjeti posao i raditi na sebi svaki dan. Autorica  je bloga Prekardašijan kroz koji sa ženama dijeli svoju priču o tome kako smršati i u ogledalu svaki dan vidjeti lijepu i sretnu osobu. Svaki jutro udiše ljubav – izdiše nemir i raduje se novim izazovima.

Pogledajte cijeli intervju:

Razgovarala: Belma Krajišnik, Video i montaža: Ivan Arambašić

The post (VIDEO) NEVJEROVATNE, ENERGIČNE I VESELE DAME: PREKARDAŠIJAN i DIVA IS BACK imaju važnu poruku za SVE ŽENE! appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji