Home / Vijesti / (VIDEO) SANITA DIZDAREVIĆ I NERMINA MUJIĆ: One su motivatorke, fitness instruktorke i žene koje MIJENJAJU VAŠE ŽIVOTE!

(VIDEO) SANITA DIZDAREVIĆ I NERMINA MUJIĆ: One su motivatorke, fitness instruktorke i žene koje MIJENJAJU VAŠE ŽIVOTE!

Tokom održavanja Prvog međunarodnog festivala savremene žene 2018. u Tuzli, naša festivalska kamera je zabilježila niz intervjua sa nevjerovatnim damama iz regiona. Sa onima koje su poduzetnice, političarke, sa njima koje su u biznisu, u medijima, sa onima koje vladaju društvenim mrežama i svim ostalim sferama.

Njih dvije su posebne. Jednostavne, a toliko velike. Toliko uspješne u svom poslu, a toliko tihe. One su dokaz da svoj posao treba raditi u tišini, a rezultate pustiti da govore na sav glas.

SANITA DIZDAREVIĆ

Za velike promjene dovoljna je samo jedna odluka. Ona je u nepovrat, za dvije godine, poslala 50 kilograma. Veliku odluku donijela je nakon brojnih razgovora sa bliskim ljudima koji su se tada zabrinuli za njeno zdravlje. Tada ništa nije znala o fitnesu, vježbanju i zdravoj ishrani. Kaže da je uz pomoć discipline i predanog rada uprkos na momente sopstvenoj sumnji da će uspjeti u svojoj namjeri, danas zdrava, zadovoljna, sretna osoba i licencirani fitnes trener. Ponosna je na veliki poduhvat u životu – a to je da je uspjela da zavoli sebe i da stekne samopoštovanje. Primjer da malo pomalo se mogu desiti ogromne promjene: bitno je samo početi i ostati istrajan.

NERMINA MUJIĆ

Nekada i nije baš lako okupiti veliki broj žena na jedno mjesto i uspješno, svakodnevno, raditi sa njima. Ona radi sa desetinama njih koje su na putu ka ostvarenju svojih ciljeva bazirajući se na oblikovanje tijela. Jedna je od najboljih u svom poslu na našim prostorima, a a svojim vrijednim radom čini da se veliki broj ljudi osjeća sretno – stoga zna da radi pravu stvar. Cijeli svoj život posvetila je sportu, a posebno zadovoljstvo joj je rad u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, gdje radi na funkciji nastavnika tjelesnog odgoja. Još uvijek je niko nije skinuo sa trona državnog rekordera na 100 m.

Pogledajte razgovor s ovim sjajnim damama OVDJE.
Razgovarala: Belma Krajišnik, video i montaža: Ivan Arambašić, foto: Harisa Dautović

The post (VIDEO) SANITA DIZDAREVIĆ I NERMINA MUJIĆ: One su motivatorke, fitness instruktorke i žene koje MIJENJAJU VAŠE ŽIVOTE! appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji