Home / Vijesti / Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta

Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta

Visoka škola eMPIRICA i UNDP potpisali su ugovor o realizaciji projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“.

Realizacijom projekta,koji podrazumijeva intenzivan angažman dvojice vrhunskih ICT stručnjaka – dr. Edhema Čustovića (La Trobe University Melbourne, Australia) i mr.sc. Aleksandra Mastilovića (Univerzitet u Novom Sadu),za cilj se postavlja kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja kroz osnivanje i rad ICT poslovno-inovacijskog centra na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli, koji će pružati studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorstva i treninga, s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

Kroz ovaj centar studenti i mladi poduzetnici će dobiti nadogradnju znanja iz oblasti tehnike i tehnologije, odnosno konkretnih tema koje su aktuelne u svijetu, i kroz to unaprijediti znanja i vještine stečene kroz formalno obrazovanje, ali će dobiti i neformalno obrazovanjekoje nije obuhvaćeno formalnim okvirom, te podršku u sticanju drugih vještina neophodnih za uspješno samozapošljavanje i kreiranje radnih mjesta baziranih na sopstvenim vještinama.

Ciljna grupa projekta su ICT studenti i budući mladi poduzetnici– njih 22, sa izraženom komponentom kreativnosti i stručnih performansi, koji imaju ideje za poslovni poduhvat iz oblasti ICT. Glavne aktivnosti u sklopu projekta obuhvataju tehničke treninge, obuku u oblasti pripreme biznis plana, treninge u oblasti izrade marketing plana i promocije rješenja na tržištu, obuku za nastup pred investitorima, uz obezbijeđeno kontinuirano mentorstvo, nabavku potrebne ICT opreme i obezbijeđen prostora za rad.

Ovim projektom otvoriti će se 2 nova radna mjesta kroz zapošljavanje mladih stručnjaka na Visokoj školi eMPIRICA, stvoriti uslovi za inkubiranje 2 start-up kompanijei pružiti mogućnost samozapošljavanja za učesnike programa (njih 22) kroz edukaciju i besplatno korištenje resursa poslovno-inovacijskog centra na godinu dana tokom trajanja projekta.

Poziv studentima za prijavu na projekat biće objavljen na eCampus sistemu Visoke škole eMPIRICA.

The post Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Firma iz Gračanice učestvuje u izgradnji kruzera u Italiji

Kompanija “Adam Co” iz Gračanice, koja se bavi izradom čeličnih konstrukcija, poznata je po proizvodnji ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji