Warning: fopen(/tmp/custom-XJiI6V.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-XJiI6V.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta

Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta

Visoka škola eMPIRICA i UNDP potpisali su ugovor o realizaciji projekta „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“.

Realizacijom projekta,koji podrazumijeva intenzivan angažman dvojice vrhunskih ICT stručnjaka – dr. Edhema Čustovića (La Trobe University Melbourne, Australia) i mr.sc. Aleksandra Mastilovića (Univerzitet u Novom Sadu),za cilj se postavlja kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja kroz osnivanje i rad ICT poslovno-inovacijskog centra na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom i Tuzli, koji će pružati studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorstva i treninga, s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

Kroz ovaj centar studenti i mladi poduzetnici će dobiti nadogradnju znanja iz oblasti tehnike i tehnologije, odnosno konkretnih tema koje su aktuelne u svijetu, i kroz to unaprijediti znanja i vještine stečene kroz formalno obrazovanje, ali će dobiti i neformalno obrazovanjekoje nije obuhvaćeno formalnim okvirom, te podršku u sticanju drugih vještina neophodnih za uspješno samozapošljavanje i kreiranje radnih mjesta baziranih na sopstvenim vještinama.

Ciljna grupa projekta su ICT studenti i budući mladi poduzetnici– njih 22, sa izraženom komponentom kreativnosti i stručnih performansi, koji imaju ideje za poslovni poduhvat iz oblasti ICT. Glavne aktivnosti u sklopu projekta obuhvataju tehničke treninge, obuku u oblasti pripreme biznis plana, treninge u oblasti izrade marketing plana i promocije rješenja na tržištu, obuku za nastup pred investitorima, uz obezbijeđeno kontinuirano mentorstvo, nabavku potrebne ICT opreme i obezbijeđen prostora za rad.

Ovim projektom otvoriti će se 2 nova radna mjesta kroz zapošljavanje mladih stručnjaka na Visokoj školi eMPIRICA, stvoriti uslovi za inkubiranje 2 start-up kompanijei pružiti mogućnost samozapošljavanja za učesnike programa (njih 22) kroz edukaciju i besplatno korištenje resursa poslovno-inovacijskog centra na godinu dana tokom trajanja projekta.

Poziv studentima za prijavu na projekat biće objavljen na eCampus sistemu Visoke škole eMPIRICA.

The post Visoka škola eMPIRICA osniva poslovno-inovacijski centar u Brčkom i Tuzli: Velike mogućnosti za 22 studenta appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji