Home / Vijesti / Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

Vispakova Guinnessova džezva bila je u Zagrebu dijelom programa obilježvanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine kada su prošle seubote za 25. novembar upriličeni “Dani bosanskohercegovačke tradicije” u organizaciji Nacionalnih manjina Grada Zagreba.Tom prilikom, uz posjetioce i goste, bosansku kafu iz najveće džezve na svijetu probali su i predstavnici diplomatskog kora, kao i Milan Bandić gradonačelnik Grada Zagreba.“Zaista su Zagrebčani pokazali veliki interes za našu džezvu. Bukvalno se tražila “kahva više”. Svi gosti bili su oduševljeni i već se sada ugovaraju novi termini za ‘gostovanje’ džezve u glavnom gradu Hrvatske”, izjavio je Armin Hodžić pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela ”New business” na nivou Grupacije.

Inače, tržište Hrvatske je jedno od najznačajnijih za Zlatnu džezvu, a nakon Bosne i Hercegovine, i SAD-a, najviše bosanske kafe popije se upravo u ovoj susjednoj zemlji.

Vispakova Guinnessova džezva svojevrsna je atrakcija koja plijeni pažnju gdje god da se nađe. Džezva je u 13 godina postojanja predstavljala Bosnu i Hercegovinu na festivalima širom svijeta, i velikim sportskim takmičenjima kao što je SP u nogometu u Brazilu 2014. A, godine 2010. Vispakova najveća džezva na svijetu stigla je i u daleku Kinu, predstavljajući našu zemlju na Svjetskoj izložbi Expo 2010.

Ipak Vispak!

The post Vispakova najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji