Home / Vijesti / Vrijedno priznanje: Podrumi Vukoje 1982 dobili “Bijeli grozd”

Vrijedno priznanje: Podrumi Vukoje 1982 dobili “Bijeli grozd”

Na imanju Principovac u Iloku, Hrvatska, u sklopu G.E.T. konferencije o eno-gastro turizmu, u petak, 16. februara 2018. godine, “Podrumima Vukoje 1982” iz Trebinja je dodjeljena titula najboljeg u regiji, Regional Trophy.

Ovim su “Podrumi Vukoje” dobili priznanje od petstotinjak eno-gastro znalaca i turista koji su, glasanjem, nominovali 19 renomiranih vinarija iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije za ovo takmičenje, a prvo mjesto i “Bijeli grozd” dodijelili  ovoj vinariji iz Trebinja te je proglasili  najboljom vinarijom i sa turističkog aspekta za 2018. godinu.

“Podrumi Vukoje 1982” se, već četvrtu deceniju, bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim barrique bačvama u podrumima koji se nalaze osam metara ispod površine zemlje.

Na dva lokaliteta gazduju vinogradima ukupne površine 30 hektara na kojima rastu autohtone i internacionalne sorte vinove loze.

The post Vrijedno priznanje: Podrumi Vukoje 1982 dobili “Bijeli grozd” appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji