Home / Vijesti / Vrijeme je za Coly

Vrijeme je za Coly

coly2

Već 16 godina Coly Company  stalnim unaprijeđenjem proizvodnog procesa, uvođenjem novih tehnologija, obogaćivanjem proizvodnog asortimana, poštivanjem važećih zakonskih regulativa i društveno-odgovornim poslovanjem postaje primjer uspješne kompanije, čije poslovanje ide samo uzlaznom putanjom. Potpuno zasluženo osvajaju lidersku poziciju na bosanskohercegovačkom tržištu tjestenina, jufki i konditorskih proizvoda.

Daleko od gradske vreve i industrijskih zona, u mjestu Mosorovac, 1999. godine osnovana je ova firma.Tada je imala samo dva uposlenika i početni kapital od 100 000 KM. Pokrenuli su proizvodnju tjestenina i gotovo preko noći osvojili sve zaljubljenike u kvalitetne domaće proizvode. Zahtjevi potrošača za proizvodima Coly, koji su stizali zajedno sa pohvalama,  bili su podsticaj menadžmentu da razvija tehnologiju i proširuje proizvodni asortiman.

 

„Zdravlje i kvalitet naš su prioritet“, moto je pod kojim vode kompletan tehnološki proces. Imaju više nivoa kontrole sanitarne i mikrobiološke ispravnosti sirovina i gotovih proizvoda. Da su na pravom putu u svim segmentima poslovanja i proizvodnje dokazuje i činjenica da posjeduju ISO standard 9001:2008 i HACCP standard.

 

Iz proizvodnog pogona svakodnevno izlaze razne vrste domaćih tjestenina,rezanci za supu, tarhane i špagete.   Iz dana u dan raste i količina proizvedenih jufki za pite i baklave i integralnih jufki. Slatki program je sve popularniji među građanima širom BiH, a njega čine: medenjaci, puslice,keksi, kore za torte, čajna peciva i ružice.

coly1

„Ponosni smo na uspjeh koji smo posltigli jer je došao kao rezultat marljivog rada i stalnog ulaganja. Osluškujemo tržište i pratimo trendove, a posebnu pažnju posvećujemo ljudskim resursima. Naših 40 zadovoljnih uposlenika su naše najveće bogatstvo i zbog njih smo spremni da i dalje igramo ovu tešku tržišnu bitku. Prihvatljive cijene i kvalitetan proizvod naša su strategija za borbu sa stranom konkurencijom. Zahvaljujemo građanima Bosne i Hercegovine koji su to prepoznali i daju nam podršku“, rekao je direktor Coly Company Safet Kolić.

 

Proizvodi Coly dostupni su u svim većim trgovinskim objektima u BiH. Svakodnevno im stižu zahtjevi za izvoz u pet zemalja regiona i zemlje EU. Sve to su pokazatelji da će ova lijepa priča o zasluženom uspjehu trajati još dugo, a važan dio te priče su građani Bosne i Hercegovine koji kupovinom domaćih proizvoda i sami postaju njeni sretni junaci.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Znate li zašto naučnici nastoje da trajno ELIMINIRAJU SAGORIJEVANJE iz svakodnevnog života?

Sagorijevanje je veoma opasan proces koji je štetan za zdravlje, bilo da se radi o ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji