Home / Vijesti / Zanimljiv hobij uz koji je mirovina sve samo ne dosadna: Unikatni radovi naše Tuzlanke

Zanimljiv hobij uz koji je mirovina sve samo ne dosadna: Unikatni radovi naše Tuzlanke

Sa zdravim načinom života u svakoj ćemo dobi učiniti dobro duhu i tijelu, još ako tome dodamo neki zanimljivi hobi, imamo recept za kvalitetan život. Iako postoji stereotip kako starije osobe u najboljem slučaju šetaju ili kartaju, što je također korisno i pohvalno, postoje neke doista zanimljive aktivnosti koje vas mogu inspirirati.

Jedna takva je naša Tuzlanka Ismeta Gegić, penzionerka koja već 17 godina svoju kreativnost izražava divnim kreacijama. Ručno izrađeni odjevni predmeti, narodne nošnje i nakit plijene pažnju naših građana, a radovi naše Tuzlanke svoj su put pronašli i u domove širom svijeta.
 

Ogrlice, naušnice, narukvice, heklane i pletene kape, šalovi, jakne, torbe, dječije igračke te narodne nošnje svih konfesija mogu se pronaći u tuzlanskoj prodavnici Taris vlasnice Ismete Gegić.

Ova Tuzlanka se već dugi niz godina bavi ručnim radom, a kako je kazala za pletenje i heklanje spadaju u izuzetno zahtjevne tehnike.

Za jednu pletenu jaknu potrebno je izdvojiti i do 20 dana aktivnog rada, dok ova vrijedna Tuzlanka za nastanak jedne ogrlice izdvoji i do četiri sata. Mada, kako kaže kada te nešto ispunjava kao što nju ispunjavaju ove kreacije onda ništa nije teško.

Svi koji žele zaviriti u oazu unikatnih predmeta, Taris mogu posjetiti u Turalibegovoj ulici na broju 3, u neposrednoj blizini Gradskog parka u centru Tuzle.

Sunčica Kerošević

The post Zanimljiv hobij uz koji je mirovina sve samo ne dosadna: Unikatni radovi naše Tuzlanke appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji