Home / Vijesti / Zatvorena fabrika pomfrita u Srebrenici, poljoprivrednici prevareni!

Zatvorena fabrika pomfrita u Srebrenici, poljoprivrednici prevareni!

Fabrika za proizvodnju pomfrita i drugih proizvoda od krompira “Srebreničanka” obustavila je proizvodnju, prenosi Faktor.

Desetak kooperanata, proizvođača krompira, koji imaju ugovorene količine za isporuku sada su došli u situaciju da ne znaju šta će sa svojim proizvodima, jer fabrika ne želi da ih otkupi. U međuvremenu, kako je najavljeno, u fabrici slijedi promjena vlasničke strukture, kao i restrukturiranje linije proizvodnje.

Srebrenički poljoprivrednici su prevareni. Iako imaju ugovore o plasmanu krompira, dovedeni su u situaciju da njihov proizvod propada.

“Oni su nas ostavili na cjedilu. Imali smo ugovor u kojem je definisna cijena od 35 feninga po kilogramu krompira i obaveza otkupa ukupnih količina. Јa sam proizveo šest tona i sada ne znam šta da radim s tim”, kazao je proizvođač Milan Rankić iz sela Brežani.

U istoj situaciji je i Almir Mašić koji živi od poljoprivrede. Kaže da je prevaren za blizu 8.000 KM.

“Čipsara nas je slagala. Rekli su da će otkupiti krompir po 35 feninga, ali od toga nema ništa”, kaže Mašić.

Iz menadžmenta ove kompanije novinari nisu dobili odgovor zašto su proizvođači ostavljeni na cjedilu i kakva je sudbina fabrike, javlja RTRS.

Fabrika za proizvodnju pomfrita i drugih proizvoda, popularna Čipsara, azerbejdžanska je investicija vrijedna oko osam miliona KM. Fabrika je na investiciono-razvojnoj konferenciji održanoj u novembru 2015. godine najavljena kao srebrenički privredni bum. Samo dvije godine kasnije, za sada je pod katancem.

The post Zatvorena fabrika pomfrita u Srebrenici, poljoprivrednici prevareni! appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji