Warning: fopen(/tmp/custom-mhtUnx.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-mhtUnx.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Zbog hlora u staklenki: “dm” povukao iz prodaje sporne kašice // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Zbog hlora u staklenki: “dm” povukao iz prodaje sporne kašice

Zbog hlora u staklenki: “dm” povukao iz prodaje sporne kašice

Dm-drogerie markt je iz predostrožnosti povukao iz proizvodnje babylove eko kašice jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja do petog jula 2019.

Kako se navodi u saopćenju, prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži hlor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti hlora.

– Ostaci hlora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe hlorisane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu – navodi se.

Kupci koji su kupili proizvod s tim datumom, mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

The post Zbog hlora u staklenki: “dm” povukao iz prodaje sporne kašice appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji