Home / Vijesti / ZH ZOLA mjesec energetske efikasnosti: Ostvarite finansijsku potporu i uštedite kupujući

ZH ZOLA mjesec energetske efikasnosti: Ostvarite finansijsku potporu i uštedite kupujući

U prodajnom centru ZH-Zola u Živinicama, od 1. septembra do 1. oktobra održat će se “Mjesec energetske efikasnosti” kada će mnogi proizvodi renomiranih, svjetski poznatih proizvođača biti u ponudi po sniženim cijenama.

Svake sedmice u pomenutom periodu, svim posjetiocima, bit će ponuđeni proizvodi za potkrovlje i krovove, fasadni sistemi, centralno grijanje i LED rasvjeta. Prijatelj i partner projekta “Mjesec energetske efikasnosti” je GEFF/EBRD kreditna linija, a putem GEFF programa dobijte grant do 20% od vrijednosti Vaše investicije u energetski efikasnu tehnologiju!

Razgovarali smo sa Nihadom Harbašom koji je ispred EBRD pričao o ovoj odličnoj prilici za sve konzumente.

„Trenutno ono što imamo kroz naš program EBRD Evropske banke za obnovu i razvoj jeste sufinansifranje projekata i tehnologija energetske efikasnosti kao što su prozori, vrata, termoizolacija itd, gdje građani mogu uzeti kredite i do 35% dobiti granta za implementaciju tih proizvoda, ugradnju u svoje kuće, stanove, a to je aktualno ovu i narednu godinu.“

Ukoliko ste imali u planu neku sličnu aktivnost, onda je ovo odlična prilika za ogromnu uštetu, a gospodin Harbaš otkriva i kako je to najlakše izvesti.

„Najlakše je to kroz naše partnerske institucije, odnosno banke, a to su Unicredit, Sparkasse i MKF Partner, najednostavnije da se ode na pult i pita za već navedeni program, a službenici će objasniti koja je procedura. Uglavnom, ako uzmete neki kredit od pet hiljada za termoizolaciju i prozore, možete dobiti 20% grant sredstava, što nije mali iznos.”

Ne treba puno razloga zašto izabrati određeni popust, koji je ovdje evidentan, ali razlozi su daleko veći i dugoročniji od trenutne uštete koju dobijate vi individualno.

“Itekako bismo preporučili iz razloga što su cijene energenata sve veće i veće, jednostavno kvalitet energenata kao što su drvo i pelet stalno rastu, a implementaciju mjera, odnosno ugradnjom efekasnih prozora i termoizolacije smanjit ćemo energetske potrebe, potrošnju energije, troškove, te pozitivno utjecati na okoliš, odnosno poboljštati kvalitet zraka.” završava gospodin Nihad Harbaš

GEFF program sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), uz podršku Evropske unije, Ministarstva finansija Austrije i Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), te u saradnji sa Sekretarijatom energetske zajednice (ECS).

The post ZH ZOLA mjesec energetske efikasnosti: Ostvarite finansijsku potporu i uštedite kupujući appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji