Home / Vijesti / ZH-ZOLA: Premostili najtežu godinu

ZH-ZOLA: Premostili najtežu godinu

Kraj je poslovne godine, vrijeme kada se svode računi o radu i poslovnim rezultatima. Godina koju ispraćamo bila je neobično teška za sve, a posebno poslovni sektor. Firma ZH-ZOLA poznata je kao trgovina maloprodaje i veleprodaje, posluje pod sloganom “Sve na jednom mjestu za vaš dom” i ima više od 25.000 proizvoda u ponudi.

O radu i postignutim rezultatima u firmi ZH-Zola više saznajemo od direktora Emira Zoletića:

“Godina koju ispraćamo, uprkos teškoćama izazvanim pandemijom COVID-19, bila je uspješna, međutim, rezultati su manji nego prošle godine.Na početku pandemije, marta mjeseca, firma je potpuno zatvorena, tako da smo na samom početku sezone izgubili dio planiranih prihoda, koji se nisu mogli nadoknaditi do kraja godine.I pored svih tih teškoća uspjeli smo investirati u novu halu od 4,5 hiljade m2 za skladišni prostor.Ono što je najbitnije istaći nismo smanjivali broj zaposlenih i na to smo posebno ponosni. Svih 59 zaposlenih redovno su dobilvali plate, regres, kao i 13-tu platu”, kaže nam direktor Zoletić.

Iako je bilo mnogo teškoća iz poznatih razloga firma ZH-ZOLA i u ovim najtežim trenucima pokazala je svoju društvenu odgovornost. Dio novca izdvajan je tamo gdje se ocjenilo da je najpotrebnije:

“Najveći smo donatori za renoviranje stare džamije u Gornjim Živinicama.Izašli smo u susret našim vjernim kupcima i organizovali šoping dane.Tokom cijele godine podržavamo rad kulturnih i sportskih društava, koji za naš grad imaju veliku važnost.Djeci naših zaposlenika i poslovnih saradnika obezbjedili smo novogodišnje paketiće, tako da i ta tradicija nije prekinuta.Mi ćemo i dalje nastojati pomoći tokom naredne godine u okviru mogućnosti, a nadati se boljim rezultatima”.

O očekivanjima u narednoj, 2021.godini Emir Zoletić kaže:

“Očekujemo da bude još teže i poduzimamo određene mjere na vrijeme.Najvažnije je da sačuvamo radna mjesta naših radnika i to nam je prioritet.

Koristim ovu priliku da svim našim građanima čestitam i poželim sretnu Novu godinu-da nam svima bode bolja”, poruka je direktora društveno odgovorne firme ZH-ZOLA.
The post ZH-ZOLA: Premostili najtežu godinu appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

OTVOREN 48. MEĐUNARODNI SAJAM ,,DANI ŠLJIVE“ U GRADAČCU

Danas je u organizaciji Grada Gradačca zajedno sa suorganizatorom, firmom U.D.Boms-Expo iz Gračanice, otvoren 48. ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji