Warning: fopen(/tmp/custom-qvnYxq.tmp): failed to open stream: Disk quota exceeded in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 139

Warning: unlink(/tmp/custom-qvnYxq.tmp): No such file or directory in /home/budipono/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 142
Životna priča Karin Volo: Od zatvorenice do biznis liderke // Budi Ponosan "Made in BiH"
Home / Vijesti / Životna priča Karin Volo: Od zatvorenice do biznis liderke

Životna priča Karin Volo: Od zatvorenice do biznis liderke

Na jednoj biznis konferenciji koja je ugostila najeminentije poslovne lidere iz naše zemlje i regiona bila je i Karin Volo, biznis liderica čija je životna priča o zatvoreništvu dirnula mnoge.

Iako je u program konferencije bilo uvršteno gostovanje poznate svjetske biznismenke i biznis liderice Karin Volo, njen govor bio je upitan zbog toga što je uhapšena neposredno nakon slijetanja u Sarajevo jer se nalazi na crvenoj Interpolovoj listi.

“Bila sam u braku s čovjekom o kojem zapravo nisam znala ništa. Iako smiješno zvuči, to je surova istina koja me je mnogo koštala. Moj bivši muž, s kojim čak imam i djecu, osuđen je za teški privredni kriminal, a zloupotrebljavao je moje lične podatke kako bi prikrio vlastita krivična djela. Spletom okolnosti, do mojih podataka došla je policija tako da sam i ja postala dio privrednog kriminalnog miljea. Veliki je broj onih ljudi koji se svake godine susreću s optužbama za zlodjela koja nisu učinili, a i mene je sudbina uvrstila u krug tih ljudi. Iako sam dokazala svoju nevinost u toj kompletnoj pravnoj zavrzlami, moje ime još uvijek nije izbrisano iz Interpolove baze podataka, a to znači da pri svakoj promjeni mjesta boravka moram lokalnim organima gonjenja dokazivati da sam nevina. Srećom, to mi je danas u Sarajevu pošlo za rukom i sretna sam što sam s vama“, kroz smijeh je ispričala svoju životnu dramu Karin Volo.

Ova uspješna žena, koja je ujedno i osnivač internacionalne korporacije za leadership “Evoloshen”, u zatvoru je provela tačno 1.352 dana. Svoje zatvorske dane provodila je u pisanju svoje autobiografske knjige izvornog naziva “1.352 Days: An Inspirational Journey from Jail to Joy”.

Motivacija ispred profita

Danas je Karin Volo uspješna biznis liderica koja na konferencijama širom svijeta daje savjete poslovnim ljudima.

Angažman je ključni termin kada govorimo o poslovnom uspjehu. Radnici, kao i poslodavci, moraju se maksimalno angažirati kako bi svoje poslovne aktivnosti učinili što ugodnijim. Saradnja, kreativnost, povezanost i bliskost s radnim kolegama, sreća zbog zajedničkih uspjeha i doprinos radnom kolektivu ključni su faktori koji će poboljšati vaše radne sposobnosti”, ističe Karin Volo i nastavlja:

Osim angažmana, povjerenje je izuzetno važno kako biste se što bolje osjećali tokom rada. Osjećaj straha, inferiornost, nesigurnost, utapanje u masu samo su neki od razloga zašto gubite povjerenje u svoje poslodavce, a transparentnost, dobre profesionalne konekcije, razumijevanje, iskrenost i radovanje zajedničkim postignućima su samo neki od mnogobrojnih razloga za stvaranje povjerenja na relaciji poslodavac – radnik“, zaključuje Volo.

Na kraju govora Karin je poručila da motivacija za obavljanje radnih zadataka uvijek treba biti ispred profita i smatra da ovu paradigmu trebamo svi slijediti ako želimo biti sretni i uspješni u poslu.

Klix.ba

The post Životna priča Karin Volo: Od zatvorenice do biznis liderke appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji