Home / Vijesti / Značajna nagrada za Lukavac Cement

Značajna nagrada za Lukavac Cement

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), dodijelila je danas Lukavac Cementu nagradu za dugogodišnje uspješno poslovanje i značajna ulaganja u BiH.

Ceremoniju “Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH” FIPA organizira već godinama, kako bi se istakli uspješni primjeri stranih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini i doprinose njenom razvoju.

“Nagrada koju smo dobili znači nam mnogo, ona je potvrda i priznanje uspješnosti naših dosadašnjih  ulaganja i poslovanja. Upravo smo okončali treću investicionu fazu u vrijednosti od 20 miliona KM koju smo započeli 2013. godine. Ulaganja su bila usmjerena u za nas i BiH veoma važan projekat korištenja alternativnih goriva koji doprinosi sigurnom, efikasnom i ekološki prihvatljivom procesu proizvodnje cementa. Ovom investicijom ujedno završavamo i predviđeni treći postprivatizacijski investicioni ciklus. Našim primjerom ujedno pokazujemo da je BiH dobro mjesto za ulaganje i da zajedničkim naporima možemo očekivati dalji napredak i razvoj BiH”, istakao je Daniel Maschtovsky, finansijski direktor Lukavac Cementa, koji je danas primio ovo priznanje.

Lukavac Cement svojim investicionim projektima kontinuirano radi na povećanju udjela korištenja alternativnih izvora u svom energetskom bilansu, čime želi biti aktivni akter u upravljanju i zbrinjavanju otpada u BiH. Zajednička, ali i pojedinačna obaveza svih uposlenika u Lukavac Cementu je svakodnevni doprinos propisanim sistemima upravljanja kvalitetom i okolinskim upravljanjem.

Kvalitet i okolinsko upravljanje ugrađeni su u sve faze i aktivnosti nastanka proizvoda Lukavac Cementa, a mnogobrojne nagrade i priznanja su samo dodatni podstrek za nova ulaganja i sprovođenje daljih projekata.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije.

Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom “green field” investicijom i “Najboljim stranim investitorom” u BiH.

Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv “Zelena fabrika cementa” koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima.

The post Značajna nagrada za Lukavac Cement appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Trgovački lanac Bingo ponovo povećava plate svojim zaposlenicima

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji