Home / Vijesti / Apple uvodi beskamatno kreditiranje za korisnike Iphone i Ipad uređaja

Apple uvodi beskamatno kreditiranje za korisnike Iphone i Ipad uređaja

Apple Pay Later je novi servis koji je nedavno lansirao američki gigant, a koji korisnicima omogućuje da kupuju proizvode i usluge bez brige o kamatama i naknadama.

Servis Apple Pay Later funkcionira tako da korisnicima omogućuje odgodu plaćanja za razdoblje od nekoliko sedmica do nekoliko mjeseci, ovisno o željama korisnika. Korisnici također mogu odabrati žele li plaćati mjesečno ili sedmično.

Jedna od prednosti ovog servisa je to što korisnici neće morati plaćati kamate za razdoblje od dvije do šest sedmica, ali će kamate narasti ukoliko se odabere odgoda plaćanja za duže razdoblje. Ipak, uz ovaj servis će korisnici imati veću fleksibilnost u plaćanju, što može biti korisno u situacijama kada je potrebno platiti veću kupovinu u razdoblju kada nema dovoljno sredstava na račun.

Novi Apple servis je poprilično jednostavan za korištenje, a korisnici samo trebaju odabrati opciju “Pay Later” prilikom plaćanja putem Apple Pay-a. S obzirom na to da se trendovi u načinima plaćanja stalno mijenjaju, Apple Pay Later dolazi kao inovativno rješenje za korisnike koji žele fleksibilniji način plaćanja svojih kupovina.

Apple launches buy now, pay later service | CNN Business

Trenutno je opcija “Apple Pay Later” dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Državama. Očekuje se da će se ova opcija proširiti na više zemalja u budućnosti, ali još uvijek nije objavljeno službeno saopštenje o tome kada će biti dostupna u Bosni i Hercegovini.

Šta to znači za banke?

Banke i usluge koje nude će biti direktno pogođene ovom uslugom, jer će Apple biti posrednik u procesu kupovine na kredit. To znači da će banke izgubiti dio prihoda koji bi inače dobile od kamata koje naplaćuju na kredite. S druge strane, banke će i dalje biti uključene u proces odobravanja kredita, što bi moglo biti potencijalno profitabilno za njih.

Ipak, treba imati na umu da će Apple Pay Later biti ograničen samo na korisnike Apple-ovih uređaja, što znači da će ova usluga biti ograničena na određeni broj korisnika. S druge strane, ova usluga bi mogla privući nove korisnike koji inače ne bi dizali kredit ili gledali isti kao opciju.

 

The post Apple uvodi beskamatno kreditiranje za korisnike Iphone i Ipad uređaja appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji