Home / Vijesti / Mirsad Gluhić: Nije Sarajevo daleko, ali dugo se putuje (VIDEO)

Mirsad Gluhić: Nije Sarajevo daleko, ali dugo se putuje (VIDEO)

Na nedavno održanom 2. BUSIENESS STRATEGIC FORUMU koji je organizovan u Tuzli, jedna od tema bila je saobraćajna i cestovna infrastruktura na području TK.

O tome je najviše govorio Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK. Gluhić je između ostalog podcrtao kako je putna infrastruktura temelj i osnovni pokretač razvoja za sve zemlje u regionu.

“Dobra putna infrastruktura je mamac za investitore. Tuzlanski kanton je interesantnan za investiranje, a dobro znamo da je Sarajevo centar svih zbivanja u BiH. Razgovarao sam sa jednim investitorom sa Istoka o toj temi, a on mi je, onako u šali rekao da neće biti problema investirati u TK kada ja iz Tuzle u Sarajevo dođem za sat vremena. Ja često kažem, nije Sarajevo daleko, ali dugo se putuje”, rekao je Gluhić, te dodao kako TK u Federacije BiH ima najbolje regionalne ceste.

Ipak, kaže Gluhić, na razvoju putne infrastrukture treba još dosta raditi.

“Vlada TK, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja i Direkcijom cesta TK svake godine ulaže između 5 i 6 miliona KM, a geografski položaj naših cesta je takav da na svaka 2-3 kilometra imamo neko klizište koje saniramo sa jedan milion gdje ne vidimo šta smo uradili. Kada saniramo klizište, onda nam asfalt bude kao neki karmin. Mi ćemo i dalje ulagati u rekonstrukciju i izgradnju saobraćajne infrastrukture, jer imamo još oko 22 km regionalnih cesta koje nisu pokrivene asfaltnim zastorom”, kazao je Gluhić.

The post Mirsad Gluhić: Nije Sarajevo daleko, ali dugo se putuje (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Elon Musk daje neprijateljsku ponudu za kupovinu Twittera

“Imati javnu platformu kojoj se maksimalno vjeruje i kojoj se široko uključuje iznimno je važno ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji