Home / Vijesti / Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije

Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije

Direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović za Klix.ba je potvrdio da u zimskom redu letenja nisu uvršteni letovi za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.
“Zimski red letenja nastupa u zadnjoj sedmici novembra ove godine i trajat će do zadnje sedmice marta 2020. U tom periodu će doći do smanjenja broja destinacija sa trenutnih 15 na 11”, istakao je Karasalihović.
Ranijim analizama Međunarodnog aerodroma u Tuzli utvrđeno je da u zimskom periodu dolazi do smanjenja broja putnika koji iz Tuzle odlaze na spomenute četiri destinacije. 

Prema Karasalihovićevim riječima upravo zbog toga je aviokompanija Wizz Air u zimskom redu letenja izostavila letove za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.

“Prema ljetnom redu letenja za iduću godinu ove linije su vraćene, a one su bile predmet opservacije i u prethodnim godinama”, istakao je Karasalihović te dodao da će u periodu božićnih i novogodišnjih praznika sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli doći do povećanja broja letova na linijama koje će tada biti aktivne.
Prema još uvijek aktuelnom ljetnom redu letenja, najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi Wizz Air sa tuzlanskog aerodroma putnike prevozi na 15 destinacija.
Izvor: Klix.ba

The post Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Prvi integrisani izvještaj o rezultatima učinka kompanije Philip Morris iz oblasti ekologije, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

Ostvaren veliki napredak na putu ka budućnosti bez duhanskog dima, cilj da do 2025. godine ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji