Home / Vijesti / Nova investicija ASA Osiguranja: Potvrda opredijeljenosti za širenje mreže i jačanje domaće usluge osiguranje

Nova investicija ASA Osiguranja: Potvrda opredijeljenosti za širenje mreže i jačanje domaće usluge osiguranje

ASA Osiguranje, najbrže rastuće domaće osiguranje, nastavlja pozitivan trend investiranja u BiH.  U proteklom periodu ASA Osiguranje je akviziralo novi poslovni objekat u Zenici, a sve u cilju daljnjeg razvoja poslovanja i jačanja konkurentske pozicije. Radi se o višemilionskoj investiciji u zemljište i nekretnine na površini od preko 2000 m2, gdje će biti smješten savremni tehnički pregled, te sjedište podružnice u Zenici uz punu uslugu osiguranja i registracije vozila.

„ASA Osiguranje, kao domaće osiguravajuće društvo, u više navrata pokazalo je opredijeljenost za razvoj i jačanje domaće privrede. Uprkos krizi izazvanoj pandemijom Covida-19, niti u jednom momentu nismo stali sa ulaganjem i planovima za širenje poslovanja. Naprotiv, svjesni smo da samo jake domaće kompanije mogu pomoći u prevazilaženju trenutnih izazova i zadržavanju radnih mjesta. Kroz nove akvizicije, poput ove u Zenici, još jednom smo potvrdili lidersku poziciju domaćeg brenda koji svojim klijentima nudi sigurnost, brzinu i kvalitet u pružanju usluge“, izjavio je predsjednik Uprave ASA Osiguranja, Feđa Morankić, te dodao kako ASA Osiguranje  na ovaj način ide korak dalje u jačanju usluge i konkurentske pozicije na prostoru grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Početak rada planiran je u septembru ove godine, dok će do kraja godine biti izgrađena potpuno nova zgrada sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti, a čime će investicija biti realizirana u punom kapacitetu. U okviru novog objekta poslovat će ASA Assistance i ASA Osiguranje, tako da će klijenti na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu osiguranja i registracije vozila.

ASA Osiguranje posluje na prostoru cijele BiH, a samo u prošloj godini ostvarilo je rast premije od preko 20 posto, dok je već sedam godina zaredom lider kada je u pitanju brzina isplate štete.  Zahvaljujući investicijama koje je ovo domaće osiguravajuće društvo realiziralo u proteklom periodu, ASA Osiguranje bilježi rast premije od 15% u prvih 6 mjeseci ove godine, čime se dodatno izdvaja na tržištu BiH.  Ovakvi rezultati potvrda su naše strategije stalnog ulaganja te u narednom periodu nastavljamo sa novim investicijama i širenjem poslovne mreže u BiH, poručuju iz ASA Osiguranja.

The post Nova investicija ASA Osiguranja: Potvrda opredijeljenosti za širenje mreže i jačanje domaće usluge osiguranje appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Cijene sirove nafte padaju nakon signala iz Saudijske Arabije

Žestoka rasprodaja na energetskom tržištu uglavnom je pokrenuta rastućom zabrinutošću zbog toga koliko je sirove ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji