Home / Vijesti / Podrška m:tel-a razvoju Banjalučke regije

Podrška m:tel-a razvoju Banjalučke regije

Povodom obilježavanja 115 godina postojanja Područne Privredne komore Banjaluka, u četvrtak, 26. oktobra, u Banskom dvoru, održana je Svečana akademija na kojoj su zaslužni privrednim društvima ove oblasti, dodijeljena priznanja.

Kompaniji m:tel je uručeno priznanje za značajnu podršku Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju. A tim povodom, Jasmina Lopičić, izvršna direktorica za finansije kompanije m:tel, je izjavila:

“Zadovoljstvo nam je što smo ove godine dobitnici Priznanja za značajan doprinos razvoju privrede. Hvala Privrednoj komori Republike Srpske na ovom Priznanju. Kompanija m:tel svakako je jedan od ključnih pokretača privrednog razvoja u Republici Srpskoj i BiH, što možemo posmatrati kroz više aspekata našeg poslovanja.”

Jasmina Lopičić

Kao kompanija koja svoje poslovanje godinama temelji na poštovanju pozitivnih propisa, m:tel se ubraja u red najvećih i najredovnijih platiša svih poreza, prvenstveno poreza na dodatu vrijednost, čime bitno utiče na punjenje budžeta i makroekonomske tokove.

Od privatizacije Telekoma Srpske, u proteklih deset godina, m:tel je platio ukupno 932 miliona maraka poreza. Od toga indirektnih poreza pola milijarde maraka, a direktnih poreza 432 miliona.

Konstantnim investiranjem u razvoj telekomunikacione infrastrukture i IT sektor, m:tel nastavlja da stvara preduslove za bolji privredni ambijent, ali i razvoj najsavremenijih oblika elektronskog poslovanja. Ukupne investicije m:tela-a od 2007. god. iznose 963 miliona maraka.

“Pozitivno utičemo i na razvoj berzanskog poslovanja, jer su akcije m:tel-a među onima kojima se najviše trguje na Banjalučkoj berzi. Isplatili smo ukupno 989 miliona maraka dividendi u proteklom desetogodišnjem periodu. Takođe, ponuda m:tel usluga za poslovne korisnike svakako može pomoći velikim i malim biznisima da optimizuju troškove. I na kraju, ali ne i najmanje važno je naša društvena odgovornost. U proteklih deset godina donirali smo više od tri miliona maraka za različite društveno-korisne projekte”, istakla je Lopičić, te dodala:

“Ponosna sam jer upravo m:tel svojim primjerom nerijetko motiviše druge kompanije da ulažu i u one oblasti koje nisu njihov osnovni biznis, čime se jača ne samo privreda, nego društvo uopšte.”

The post Podrška m:tel-a razvoju Banjalučke regije appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Banke u BiH nastavile s blagim pooštravanjem kreditnih standarda

Centralna banka Bosne i Hercegovine provela je anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u BiH. Rezultati ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji