Home / Vijesti / Women in Tech: Pronađi svoju strast i prati svoje snove

Women in Tech: Pronađi svoju strast i prati svoje snove

U petak 15.11.2019 godine u ”Velikoj dvorani” u BKC-u povodom ”BH engineering weeks-a” govor su održale i žene u tehnologiji pod nazivom ”Women in tech” gdje su predstavljale svoje ideje i svoje puteve kao i dostignuća.

Moderatorica ovog projekta jeste Jasmina Numanović-Stjepanović, ispred Fondacije za Inovacije Tehnologije znanja (FIT)

”I did it my way” je druga tema u okviru  projekta ”Women in Tech”.

Panelistice su bile: Mirzeta Hadžikadić ( Sr. Operational Risk Consultant) , Tanja Madžarević (Project Coordinator at UNICEF, BiH ), Tatjana Vučić (direktorica Bit Alijanse), Ermina Tursić-Hrštić (Production manager at TMD Ai-Cimos) i one su držale motivacione govore gdje su predstavljale svoje uspjehe i način na koji su ostvarile svoje ciljeve.

Mirzeta Hadžikadić kaže da je svoj put prošla kroz četiri faze, prva faza joj je bila obrazovanje, druga faza je put u Ameriku, treća faza jeste društveni angaržman, četvrta faza povratak u Bosnu i Hercegovinu i završna faza jesu lekcije koje je naučila kroz sve te prethodne faze.

”Pronađi svoju strast i prati svoje snove”,poručila je Mirzeta Hadžikadić.

Tatjana Vučić je kazala da sve ono što ne uradite u životu niste dovoljno željeli, jer da ste željeli itekako biste uradili.

“Budite ono što jeste , uvijek iskreno, uvijek srcem i uz dobru dozu inteligencije  sve ono što želite možete i da ostvarite.”, dodala je Vučić.

Valerija Vukosavljević je podjsetila na sjajan citat ” I did it my way because there is no another way to do it” koji je i njoj mnogo značio kroz rad.

”Vi ste dovoljni baš onakvi kakvi jeste i savršeni i nesavršeni, kojeg god da ste spola, roda, vjeroispovjesti  itd. vi ste dovoljni i ne dopustite da vam iko kaže drugačije”, zaključila je Vukosavljević.

 

The post Women in Tech: Pronađi svoju strast i prati svoje snove appeared first on Kameleon M&M.

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Elon Musk daje neprijateljsku ponudu za kupovinu Twittera

“Imati javnu platformu kojoj se maksimalno vjeruje i kojoj se široko uključuje iznimno je važno ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji