Home / Proizvodi / “Za zdrav i dug život – Jukan Eko Hrana”

“Za zdrav i dug život – Jukan Eko Hrana”

jukan

Porodična firma “Jukan Eko Hrana”, bavi se proizvodnjom zdravstveno ispravne hrane. Proizvodnja se zasniva od uzgoja do prerade voća, ljekovitog bilja i žitarica. Proizvodnja hrane u Firmi Jukan započela je prije 15 godina, na početku su to bili kolači, torte, keksi i sl. Obzirom da je porodica Jukan čuvar tradicije na ovim područjima, prije 9 godina (2004.) počela je sa proizvodnjom ekološki prihvatljive hrane, bez šećera. Proizvodnju Eko Hrane Jukan, od samog početka.

JUKAN EKO HRANA

“Prijatelji Vašeg zdravlja i ljepote”

teglice

Carski keks

carski-keks-mala

Carski keks je integralni keks, veoma prijatnog ukusa i mirisa. Sadrži cjelovito zrno pšenice, biljne masnoće i jabukov pekmez. Keks je bez šećera. Preporučuje se dijabetičarima, osobama sa probavnim smetnjama, te svima onima koji žele da se zdravo hrane, mogu ga konzumirati i djeca i odrasle osobe. Potpuno je prirodan, ne sadrži umjetne boje i mirise. Ima veoma malu kalorijsku vrijednost.

Bosanska Gurabija

bosanska-gurabija-mala

Bosanska gurabija je tradicionalni bosanski suhi kolač. Bosanska gurabija je zaslađena prirodnim jabukovim pekmezom ,bez šećera.

Gurabije mogu konzumirati dijabetičari, jer ne sadrži šećer.

 

Organske Žitarice

Integralne organske žitarice: Jedan od osnovnih principa pravilne i zdrave ishrane jeste svakodnevna upotreba integralnih žitarica. Upotreba cijelog zrna u ishrani daje ljudskom organizmu energiju (zbog visokog sadržaja složenih ugljenih hidrata), podmazuje zglobove, odstranjuje otrove i pomaže detoksikaciji. Nutritivne vrijednosti integralnih žitarica su neusporedivo veće od bijelih žita, iz kojih je praktično odstranjeno sve što je vrijedno, obzirom da su u opni zrna nalaze sve hranjive materije neophodne za razvoj, rast i održavanje organizma. Sadržaj ugljenih hidrata u cijelom zrnu većine žitarica prelazi 70%, bjelančevina od 10-17%, masti od 1,5-10%, vitamina i minerala do 2%, a visok je sadržaj i celuloznih vlakana i amino kiselina.
Preporučuje se svim kategorijama potrošača (djeca, omladina, sportisti, rekonvalescenti, menadžeri, trudnice i dojilje, te starije osobe).

Kompletnu listu proizvoda potražite na oficijalnoj web stranici

O autoru: A Aničić

Pročitaj više

Dukat BiH

Historija Dukat mliječne industrije na području Bosne i Hercegovine počinje 1999. godine, osnivanjem Lura Ilidže, ...

Zlatni Partneri

made in bih zlatni

Partneri

made in bih sponzori

Medijski Partneri

made in bih mediji